DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag heeft maandag twee mannen uit Rotterdam veroordeeld tot celstraffen van ieder vier jaar wegens een schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse.

De schietpartij vond plaats op 10 augustus 2007. Zes onschuldige cafébezoekers raakten gewond.

Tegen de mannen was zes jaar geëist. De rechtbank in Rotterdam had de twee veroordeeld tot zes jaar.

Het duo, Drem G. en Nadyen I., schoot terug nadat een derde, Vernon P., het vuur had geopend. P. werd door de rechtbank tot zes jaar veroordeeld en was niet in beroep gegaan.

Gouden ketting

Toen P. de kroeg op die avond binnenkwam, zag hij de andere mannen zitten. In de hal van het café trok hij zijn wapen en begon hij te schieten. De twee schoten vervolgens terug. Zij zouden P. enkele dagen eerder in elkaar hebben geslagen en hebben beroofd van een gouden ketting.

Het hof veroordeelde de 'ongeoefende schutters' omdat zij in een druk en niet al te groot café hadden teruggeschoten. Al overwoog het hof wel dat er sprake was van een noodweersituatie, waarmee het in de strafmaat rekening heeft gehouden.

Volgens de rechters hebben de mannen het daar zelf op laten aankomen. Ze wisten dat de andere man wel eens in El Hombre kwam en ze hadden wapens gekocht voor het geval ze hem tegen zouden komen.