MENDEN - Tijdens een optocht van een schuttersvereniging in de West-Duitse plaats Menden is zondag een bejaarde man op de menigte ingereden, waardoor twee doden zijn gevallen en tientallen gewonden. De man reed meer dan 50 meter door de mensenmassa.

Dit heeft de politie van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen laten weten. De politie had aanvankelijk drie doden gemeld, maar dat aantal werd tot twee teruggebracht, nadat was gebleken dat het gelukt was een 34-jarige man te reanimeren.

De twee doden, 40 en 69 jaar oud, waren lid van de schuttersvereniging.

Shock

Zeker zes mensen liepen zware verwondingen op. Een van hen is in levensgevaar. Er werden vijf helikopters ingezet voor de hulpverlening.

Veel omstanders waren in shock. ''Plotseling vlogen mensen door de lucht'', aldus een ooggetuige.

Oorzaak

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. In Menden wordt gespeculeerd dat de ongeveer tachtig jaar oude automobilist de controle over het voertuig heeft verloren door een hartaanval.

De automobilist heeft het ongeluk overleefd. Hij is gewond.

Opzet

De politie mocht hem van de behandelend arts nog niet ondervragen. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor opzet, aldus het regionale tv-station WDR.

De Schützenverein Sankt Hubertus Menden-Nord viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Daarom waren er extra veel mensen naar de optocht gekomen ondanks het regenachtige weer. Ook waren er gasten van bevriende schuttersverenigingen uit andere plaatsen.

Beelden van de rampplek op ZIE.nl

Optocht Duitsland