AKEN - De politie van Aken is zondag bezig met een zoektocht naar een 27-jarige Nederlandse duiker, die sinds zaterdagmiddag wordt vermist.

De man kwam na een duik in het kunstmatig aangelegde Blausteinmeer ten noordwesten van Aken niet meer boven.

De politie heeft tot laat in de avond met helikopter en een reddingsduiker gezocht, maar dat leverde niets op. Zondag is de zoektocht hervat, maar de politie koestert weinig hoop de man nog levend te vinden.

Een woordvoerder van de Duitse politie heeft zondagmiddag laten weten dat de man zeer waarschijnlijk is overleden. De mogelijkheid wordt uitgesloten dat hij weer uit het water is gekomen en mogelijk ergens anders zou zijn.

Bemoeilijkt

De politie heeft bij de zoektocht onder meer een politiehelikopter, twintig duikers en sonarapparatuur ingezet. Omdat het meer zeer groot en diep is, is het volgens de politiewoordvoerder onmogelijk om het hele gebied met duikers uit te kammen.

Ook het slechte weer bemoeilijkt het zoeken. Om die reden wordt met sonarapparatuur gezocht naar onregelmatigheden op de bodem, waarna op deze plekken boeien worden geplaatst en duikers op onderzoek uitgaan.

De zoekactie kan volgens de politiewoordvoerder nog dagen duren. Na het weekend wordt mogelijk meer geavanceerde apparatuur ingezet.