AMSTERDAM - Met wisselvallig weer zijn zaterdag de Vierdaagsefeesten in Nijmegen van start gegaan. Een woordvoerder van de organisatie weet dat er tot nu toe meer dan honderdduizend bezoekers op de feesten zijn afgekomen, wat evenveel zou zijn als vorig jaar.

De feesten begonnen rond 14.00 uur met regen, wat volgens de woordvoerder de bezoekers niet deerde. Vooral tegen de avond werd het volgens haar drukker.

Onder meer Pater Moeskroen, Wolter Kroes en Roosbeef treden op de eerste dag van de Vierdaagsefeesten op.

In verband met de Mexicaanse griep wordt mensen door de organisatie aangeraden om goed op de hygiëne te letten en regelmatig de handen te wassen. Ook is er informatie over de griep beschikbaar.

Extra wasbakken

Ruim 25 podia en 150 terrassen maken deel uit van de feesten die horen bij de Nijmeegse vierdaagse die dinsdag voor de 93ste keer van start gaat.

De organisatie besloot eerder om extra wasbakken te plaatsen bij de wandeltocht om verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan.

De feesten duren nog tot en met 24 juli -de laatste dag van de vierdaagse-, waarbij in totaal meer dan een miljoen bezoekers worden verwacht.