GRONINGEN - De Groningse politie heeft honderd aangiften uit België ontvangen tegen het reisbureau dat ervan wordt verdacht vakantiegangers te hebben opgelicht.

Dat maakte de politie vrijdag bekend. Het aantal aangiften uit Nederland is inmiddels 250. Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse of Belgische justitie werk gaat maken van de Belgische aangiften.

De 41-jarige eigenaar van het bedrijf uit Groningen dat niet-bestaande of al geboekte vakantiewoningen in Spanje verhuurde, is nog altijd niet gepakt.

De politie heeft geen idee waar de man op dit moment verblijft. Eerder al was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Tevergeefs

De aangiften zijn afkomstig van zowel mensen die tevergeefs naar Spanje zijn afgereisd, als van slachtoffers die nog op vakantie zouden gaan.

Zij hadden uit de media vernomen dat ze door het boeken van een reis via de website www.villaspanjehuren.nl hoogstwaarschijnlijk waren opgelicht.

De slachtoffers zijn voor gemiddeld 2000 euro het schip ingegaan, volgens de politie. De politie heeft tien rechercheurs op de zaak gezet.