TEHERAN - Het vliegongeluk met een Iraanse Toepolev-154 waardoor alle 168 inzittenden om het leven kwamen, is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door technische problemen.

''De piloot draagt waarschijnlijk geen schuld voor deze crash'', aldus Ahmad Majidi van het ministerie van Transport donderdag.

De zwarte dozen van het vliegtuig dat woensdag neerstortte in het noordwesten van het land zijn inmiddels gevonden. Twee van de drie zijn echter in slechte staat.

Volgens Majidi zijn de banden door de klap uit de dozen geraakt. Wat het technisch mankement precies was, moet nader onderzocht worden.

Identificatie

Het lijkt erop dat de slachtoffers van de ramp niet geïdentificeerd kunnen worden. ''Er is niet eens een vinger van iemand over'', zei een reddingswerker.

Volgens het centrum dat de zaken rond de ramp afhandelt, kunnen nabestaanden daar wel informatie krijgen, maar is er geen hoop op identificatie.

Herdenking

Op de rampplek herdachten nabestaanden donderdag de slachtoffers. Tijdens de dienst, die geleid werd door een aartsbisschop, werden bloemen gelegd in de krater. Paus Benedictus XVI heeft inmiddels zijn condoleances geuit.

Het toestel van Caspian Airlines vloog een kwartier na het opstijgen in Teheran in brand en stortte neer. Het vliegtuig was op weg naar de Armeense hoofdstad Jerevan.

Vorige maand was de Toepolev-154 volgens de Iraanse autoriteiten nog in Rusland nagekeken. Vrijdag komen vijf Russische deskundigen in Iran aan om te helpen bij het onderzoek naar de oorzaak van de ramp.