ROTTERDAM - De drie mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de vechtpartij bij het station Rotterdam-Alexander op nieuwjaarsochtend, blijven vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald.

Als gevolg van de vechtpartij kwam een 19-jarige jongen uit Oegstgeest om het leven en raakte een vriend van het slachtoffer ernstig gewond.

De rechtbank besloot een verzoek van de verdediging om de voorlopige hechtenis op te heffen, niet te honoreren. Ze acht de kans aanwezig dat de verdachten dan in de fout zouden gaan.

De drie, een 19-jarige jongen uit Sassenheim en twee Schiedammers van 22 en 23 jaar, zitten sinds 15 april in voorrarrest. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hen van openlijk geweld, medeplegen van mishandeling en dood door schuld.

Opstootje

De verdediging voerde aan dat de jongeren betrokken waren bij een opstootje na een oudjaarsnachtviering in een nabijgelegen discotheek.

De verdachten, die wel in de disco door gedrag en kleding waren opgevallen, zouden daarbij geen hoofdrol hebben gespeeld.

In de zaak zijn veertig getuigen ondervraagd. De rechter-commissaris zet het verhoor van getuigen nog voort. De zaak zal op zijn vroegst in oktober verder worden behandeld.