NIJMEGEN - De GGD Regio Nijmegen heeft een richtlijn opgesteld die medische verzorgingsposten langs de route voorschrijft hoe te handelen bij een mogelijk geval van de Mexicaanse griep.

Dat meldde de GGD woensdag.

Als iemand zich meldt met griepverschijnselen, volgt zo snel mogelijk een diagnose. Indien nodig start de behandeling meteen.

Als blijkt dat een wandelaar inderdaad de Mexicaanse griep heeft, volgt een ''dringend advies'' om naar huis te gaan, aldus een woordvoerster van de GGD. Voor zieke wandelaars die niet naar huis kunnen, wordt opvang geregeld.

Verzorgingsposten

Langs de route staan drie verzorgingsposten. In Nijmegen staat nog een centrale verzorgingspost. Het tijdelijke militaire kamp Heumensoord heeft een eigen medische voorziening.

Beheerders van tijdelijke slaapvoorzieningen krijgen extra voorlichting over manieren waarop zij verspreiding van de griep kunnen voorkomen.

Wasbakken

Bij de start en finish van de Vierdaagse in Nijmegen komen extra wasbakken waar wandelaars hun handen kunnen wassen.

Voor de Vierdaagse hebben zich 45.000 wandelaars van 64 nationaliteiten ingeschreven. Het wandelevenement begint dinsdag. Deelnemers halen zondag en maandag hun startbewijs op.

Zij krijgen dan ook een folder over hygiënemaatregelen om verspreiding te helpen voorkomen.