DÜSSELDORF - De internationale luchthaven van de West-Duitse stad Düsseldorf is zondag aan het eind van de ochtend ontruimd na ‘meerdere’ bommeldingen. Het vliegverkeer is om 11.35 uur stilgelegd, aldus de luchtvaartautoriteiten. Binnenkomende vluchten met bestemming Düsseldorf worden naar de luchthaven Keulen-Bonn gedirigeerd. Inmiddels zijn daar al 23 toestellen aangekomen die eigenlijk in Düsseldorf hadden moeten landen.

Zowel het centrale luchthavengebouw als de drie terminals en de parkeergarage zijn afgesloten, evenals de aan- en afvoerwegen.

Vijftig politiemannen, 130 leden van het grensbewakingskorps en zeven gespecialiseerde honden zoeken de luchthaven af naar mogelijke explosieven. Hoe lang die zoekactie gaat duren, is niet bekend.

Op de luchthaven is een onbekend aantal vertrekkende vluchten vertraagd. Een KLM-vlucht, die om 12.15 uur vanuit Düsseldorf op Schiphol had moeten arriveren, staat daar voorlopig op de monitors met een verwachte aankomsttijd van 18.00 uur.

De dreigtelefoontjes zijn bij een aantal luchtvaartmaatschappijen binnengekomen, deelden functionarissen van de Duitse luchthaven mee. Een woordvoerder van de KLM in Nederland zei dat de Nederlandse maatschappij niet zo'n telefoontje heeft ontvangen.

De politie en de grensbewakingsautoriteiten besloten tot de ontruiming van de drie terminals nadat zij naar bandopnamen van de dreigtelefoontjes hadden geluisterd.

De luchthaven verwachtte zondag ongeveer 64.000 passagiers. Het is een drukke dag voor de luchthaven omdat de schoolvakanties in Noord-Rijnland-Westfalen dit weekeinde eindigen.

Door de ontruiming is een chaos ontstaan. De luchthaven heeft grote hoeveelheden eten en drinken besteld om de gestrande passagiers te kunnen verzorgen.