AMSTERDAM - Drie mannen zijn woensdagochtend opgepakt naar aanleiding van de zware mishandeling van een 89-jarige man in Ermelo.

Het gaat om een 23-jarige en een 35-jarige man uit Ermelo en een 28-jarige man uit Hoogeveen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De 89-jarige Ermeloër was binnen drie maanden twee keer het slachtoffer van een misdrijf.

In de nacht van 21 op 22 februari werd er in zijn woning aan de Wethouder Rikkerslaan ingebroken en een 'aanzienlijk geldbedrag' gestolen, meldt de politie.

Ernstig gewond

Op 11 mei werd hij ernstig gewond in zijn woning aangetroffen. Hij had zware verwondingen aan zijn hoofd, waaronder een schedelbasisfractuur en een gebroken kaak.

Een krantenbezorger zag op de dag dat de man werd gevonden een blauwe auto staan op de oprit van de woning, pal achter de auto van het slachtoffer. Omdat die auto er niet hoorde, gaat de politie ervan uit dat het gaat om de auto van de dader of daders.

Sms-alert

De politie startte een groot onderzoek. Dinsdag werden inwoners van Ermelo per sms-alert opgeroepen om te kijken naar Opsporing Verzocht. Het programma besteedde voor de tweede keer aandacht aan de zaak.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de drie aanhoudingen niet direct te maken hebben met de uitzending. "Het onderzoek is nog in volle gang en we zijn nog steeds op zoek naar meerdere verdachten", laat hij weten.

"We proberen op alle mogelijke manier informatie te krijgen over wat er precies gebeurd is. Mensen weten meer dan dat ze met de politie delen. We hopen dat we na deze drie aanhoudingen en na de uitzending meer te weten komen."