STOCKHOLM - De Zweedse politie heeft duizenden tips ontvangen na foto's te hebben vrijgegeven van de mogelijke dader van de moord op minister van buitenlandse zaken Anna Lindh. De politie gaf de foto’s vrij nadat twee boulevardkranten ze zaterdag hadden afgedrukt. De foto’s zijn afkomstig van video-opnamen die zijn gemaakt in het warenhuis in Stockholm waar Lindh woensdag werd neergestoken.

Op de foto's is een man te zien die volgens de politie voldoet aan de omschrijving die getuigen van de mogelijke dader hebben gegeven. De man op de foto's draagt een blauwe honkbalpet en een grijze Nike-sweater. Olof Egerstedt, hoofd van het Nationaal Laboratorium van Forensische Wetenschap, zei dat de pet en de sweater in de buurt van de plek waar Lindh werd neergestoken zijn gevonden. De politie wil de man op de foto's echter vooralsnog niet als verdachte aanmerken.

Het kan de dader zijn, het kan een bruikbare getuige zijn, zei politiewoordvoerder Leif Jennekvist zaterdag. De politie weet nog niet wie de man op de foto's is, maar heeft wel tips binnengekregen over zijn identiteit.

De politie heeft de hulp van Britse en Duitse deskundigen ingeroepen om DNA-materiaal op te sporen op het mes waarmee Lindh werd neergestoken. Het mes, dat in het warenhuis is gevonden, bevat geen vingerafdrukken.