ROTTERDAM - Justitie laat het lichaam van een vorige maand overleden man opgraven. Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft dinsdag een bericht daarover van de NOS bevestigd.

De 34-jarige man overleed een maand geleden in de Boumankliniek. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil onderzoeken of hij door de partydrug GHB om het leven is gekomen.

De Rotterdamse kliniek deed tien dagen geleden aangifte tegen twee patiënten die in de ggz-instelling in GHB handelden. Een gebruiker raakte door het gebruik van de drug in coma en enkele andere patiënten werden onwel.

Het OM liet tien dagen geleden al weten dat in het onderzoek ook een sterfgeval zou worden meegenomen.

Ander daglicht

De patiënt die in coma raakte, is hersteld. In de zaak is nog niemand aangehouden, laat een woordvoerder van het OM dinsdag weten. "Maar als blijkt dat er een sterfgeval is te betreuren, komt de zaak in een ander daglicht te staan."

Het lichaam van de medio juni overleden man wordt opgegraven om de doodsoorzaak vast te stellen, maar nog onzeker is of er een verband is met de handel in GHB. De familie van de overledene is geïnformeerd over het besluit van het OM.

Aangifte

Een van de handelaren maakte de drug thuis en smokkelde die de kliniek in. De handelaren tegen wie aangifte is gedaan, werden door andere patiënten aangewezen. In de instelling, waar onder anderen verslaafden worden behandeld, zou nog nooit eerder GHB zijn aangetroffen.