ZUNDERT - De gemeente Zundert is dinsdagochtend begonnen met een grote handhavingsactie op camping Fort Oranje in Rijsbergen.

Er vinden diverse controles plaats op het gebied van illegale bebouwing en bewoning en eventuele overtreding van andere wetten en regels, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Tijdens de controle bleken minstens 145 bouwwerken groter dan de toegestane maximale oppervlakte van 35 vierkante meter. Verder werd een hennepdrogerij ontdekt.

De Belastingdienst heeft tien auto's in beslag genomen. De politie heeft tien Oost-Europeanen aangehouden om hun identiteit te controleren.

Afgesloten

Voor de gezamenlijke actie van gemeente, Belastingsdienst, politie en justitie zijn in totaal 230 ambtenaren ingezet. De camping met 750 standplaatsen is tijdens de controle afgesloten.

Niemand mag het terrein verlaten of betreden. De actie zal nog tot in de loop van de middag duren.

Eigenaar van de camping, Kees Engel, noemt de handhavingsactie flauwekul. Het gaat volgens hem om een gewone familiecamping die bij mooi weer gasten trekt en in de winter uitgestorven is.

Bouwvoorschriften

De bouwvoorschriften dateren uit de jaren zeventig, aldus de eigenaar. Geheel volgens de tijdsgeest zijn er de laatste decennia steeds grotere stacaravans en chalets bijgekomen. Zonder dat het problemen opleverde, zegt Engel.

Een aanpassing van het verouderde bestemmingsplan is in zijn ogen een betere oplossing dan een handhavingsactie.