AMSTERDAM - De politie houdt er rekening mee dat de schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt waarbij twee doden vielen en twee personen zwaargewond raakten, mogelijk een afrekening in het criminele milieu is geweest. Dat liet ze maandag weten.

De gewonden liggen in een ziekenhuis; hun toestand is stabiel. Zowel de doden als de gewonden zijn mannen. Drie mannen, waaronder de twee doden, zijn van Albanese afkomst. De andere is een Italiaan.

Agenten troffen zondagavond rond zeven uur na een melding van een schietincident een zwaargewonde man aan voor de deur van een woning aan de Holendrechtstraat. Binnen vond de politie de twee doden en een tweede zwaargewonde.

Buurtbewoners hebben verklaard dat ze meerdere schoten hebben gehoord. Enkele negroïde mannen zouden vervolgens de benen hebben genomen.

Getuigen

Een donkerkleurige personenauto zou daarop met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van de Berlagebrug, liet de politie weten op basis van verklaringen van omwonenden. Ze zoekt naar meer getuigen van het incident.

Het Forensisch Opsporingsteam verricht maandag nog onderzoek in de woning.

Eigenaar

Stadsdeel Zuideramstel zoekt momenteel uit wie de eigenaar is van de betreffende woning en of die persoon eventueel betrokken zou kunnen zijn geweest bij de schietpartij.

Inmiddels is bekend dat het huis was bewoond en ook wie er woonden, liet een woordvoerster weten. Zij kon hierover nog niet meer kwijt.

Schietpartij in Amsterdam