JAKARTA - Een groep leerlingen van het Citaverde College in de Limburgse plaats Horst is op het Indonesische eiland Flores in quarantaine geplaatst nadat een van hen met griepverschijnselen was opgenomen in een ziekenhuis

Dat heeft de voorzitter van de raad van bestuur van de school, Jan Pieter Janssen, maandag bevestigd.

De zieke leerling, een 13-jarige jongen die last had van hoge koorts, hoofdpijn en misselijkheid, is inmiddels aan de beterende hand, zei Janssen.

Bij hem is bloed afgenomen om na te gaan of hij wellicht besmet is met de Mexicaanse griep, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Die noemde zijn toestand ''vooralsnog niet zorgwekkend''. De ouders van de scholieren zijn al op de hoogte gesteld.

Gehandicapte kinderen

De in totaal elf leerlingen, van wie de leeftijd varieert van 13 tot 16 jaar, zijn sinds een week op Flores. Zij helpen mee in een tehuis voor gehandicapte kinderen in de plaats Maumere.

Totdat duidelijk is wat hun zieke reisgenoot mankeert, mogen de overige scholieren het tehuis niet verlaten. Hetzelfde geldt voor zes volwassen begeleiders. De groep zou over twee weken terugkeren naar Nederland.

Stage

Volgens Janssen is het Citaverde College al tien jaar betrokken bij de hulporganisatie Navitas waar de leerlingen te gast zijn. Het is volgens de schoolbestuurder de eerste keer dat VMBO-leerlingen van de school naar Indonesië gaan.

De reis is bedoeld als maatschappelijke stage en om de persoonlijke betrokkenheid van de scholieren bij het humanitaire project te tonen.