AMSTERDAM - De Amsterdamse burgemeester Job Cohen overweegt de deelname van de Engelse voetbalclub Sunderland aan het Amsterdam Tournament in de Amsterdam Arena eind deze maand te verbieden.

Zijn woordvoerder bevestigde maandag een bericht hierover in De Telegraaf.

Reden is dat de eveneens Engelse club Newcastle United datzelfde weekeinde te gast is bij FC Utrecht.

De voetbalbond van Engeland heeft gewaarschuwd dat de supporters van beide teams waarschijnlijk met elkaar op de vuist proberen te gaan.

Vanwege de grote rivaliteit tussen de fans mogen de twee clubs in hun eigen land zelfs niet dichter dan 150 kilometer bij elkaar in de buurt spelen.

Andere tegenstander

Overigens vindt de gemeente Amsterdam dat FC Utrecht eigenlijk een andere tegenstander moet zoeken of op een ander moment tegen Newcastle moet spelen.

De organisatie van het Amsterdam Tournament zou de wedstrijden van Sunderland ongeveer een maand eerder hebben aangemeld dan de Utrechts club de match tegen Newcastle.

Overleg

"Wie het eerst komt, het eerst maalt", aldus de zegsman. De gemeente Utrecht zou dat echter niet willen doen. Cohen voert maandag nog een laatste keer overleg met de verschillende partijen.

Hij neemt waarschijnlijk aan het einde van de dag een definitief besluit.

De gemeente Utrecht ziet geen enkele aanleiding om de wedstrijd te verbieden. ''De wedstrijd in Utrecht gaat gewoon door'', zegt een woordvoerder. ''Er zijn geen kaarten aan Engelsen verkocht en daarom verwachten wij ook geen problemen'', aldus de zegsman.