NIJMEGEN - Een medewerker van een chemiebedrijf in Nijmegen is overleden nadat hij zaterdag gewond raakte door een brand bij dat bedrijf. De man overleed zondagochtend in een ziekenhuis.

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf, CP Kelco BV, zondag laten weten. Het slachtoffer is een 52-jarige inwoner van het Gelderse Druten.

De brand brak zaterdag rond vier uur 's middags uit bij het bedrijf aan de Winselingseweg, aan de westkant van Nijmegen. De rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien en leidden tot veel ongerustheid bij omwonenden.

Uit voorzorg verstuurde de politie binnen een straal van twee kilometer van de brand een sms-alert met het advies ramen en deuren gesloten te houden. Uiteindelijk bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Controle

De brandweer is lang bezig geweest het vuur onder controle te krijgen. In de loop van de nacht werd het sein brand meester gegeven, aldus de politie. Het nablussen ging zondag door.

De Arbeidsinspectie en Technische Recherche beginnen waarschijnlijk maandag met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Hoe groot de schade aan het bedrijf is is onbekend, aldus de woordvoerder van CP Kelco BV. Of de werkzaamheden er kunnen doorgaan is eveneens onbekend..

Brand Nijmegen