NIJMEGEN - Bij een bedrijf aan de Winselingseweg in Nijmegen woedt sinds zaterdagmiddag een zeer grote brand. Het vuur brak kort na vieren uit, aldus de politie.

De brand woedt bij een bedrijf dat werkt met chemische stoffen. Het staat aan de westkant van Nijmegen. De rookwolken zijn vanuit de wijde omgeving te zien.

Een medewerker van het bedrijf is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo heeft de gemeente Nijmegen zaterdagavond laten weten na metingen.

Uit voorzorg had de politie binnen een straal van twee kilometer van de brand een sms-alert verstuurd met het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Terrassen

De rook waaide ook richting de Waalkade, waar mensen op de terrassen uit voorzorg werd gevraagd te vertrekken. Het scheepvaartverkeer op de Waal is stilgelegd.

Brandweerlieden van korpsen uit Nijmegen, Wijchen, Beuningen en Malden bestrijden de brand. Over de oorzaak van de brand valt volgens de politie nog niet veel te zeggen.

Brand Nijmegen