CESKE BUDEJOVICE - Twee Nederlandse mannen zijn vrijdag omgekomen bij een auto-ongeluk in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bevestigd.

De families van de slachtoffers zijn op de hoogte gebracht. Het Nederlandse consulaat verleent ter plaatse bijstand aan de nabestaanden. Volgens lokale media kwamen de twee mannen om het leven nadat hun auto in botsing was gekomen met een trein.

In de auto, die tientallen meters werd meegesleept voordat de trein tot stilstand kwam, zaten vijf Nederlanders. Een van de mannen was op slag dood.

Traumahelikopter

De tweede overleed in het ziekenhuis van Ceske Budejovice, waar hij met een traumahelikopter naartoe was gebracht.

Een van de andere inzittenden hield een gebroken arm aan het ongeluk over. Het kostte de brandweer meer dan een uur om de inzittenden uit het wrak te bevrijden.

Passagiers

In de trein zaten honderden passagiers, maar van hen raakte niemand gewond. De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld. Lokale media stellen dat de politie vermoedt dat de bestuurder van de auto niet goed heeft opgelet en daardoor de trein op de onbewaakte overgang niet zag aankomen.