ROTTERDAM - De kwaliteit van broodjes shoarma is in de meeste gevallen onvoldoende. Dat blijkt uit een shoarmatest die het Algemeen Dagblad de afgelopen weken heeft laten uitvoeren bij 58 shoarmaverkopers. Slechts twaalf van hen verkochten een broodje shoarma dat een voldoende kreeg. Ruim 40 ondernemers kregen als eindcijfer een nul.
Algemeen Dagblad

Bijna veertig verkopers zeiden 100 procent lamsvlees te verkopen. Onderzoek in het laboratorium wees uit dat slechts drie van hen de waarheid spraken. De rest verkoopt een mix van vleessoorten. Negen keer was het vlees bedorven. Het Centrum voor Smaakonderzoek, dat het onderzoek verrichtte, oordeelde dat de smaak in dertig winkels onder de maat was.

B. Cramwinckel, directeur van het centrum, is niet bepaald tevreden. "Veel zaken kenmerken zich door onverschilligheid. Het vlees wordt met veel gebaren omgeroerd, maar werkelijke belangstelling voor het product ontbreekt. Als men de handen al aan een doek afveegt, zou die dikwijls niet misstaan in de werkplaats van een garage."