AMSTERDAM - Een vrouw uit het Groningse Roodeschool heeft acht weken dood in huis gelegen voor haar lichaam door de politie werd gevonden. Het gaat om een 50-jarige Chileense, die sinds de jaren tachtig in Nederland woonde en in psychische nood verkeerde.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden.Hulpverleningsinstanties wisten volgens de krant dat de vrouw geestelijke hulp nodig had, maar zagen geen aanleiding om haar te laten opnemen.

Medewerkers kregen na één gesprek bij haar thuis geen gehoor meer en namen aan dat ze was vertrokken. Buurtbewoners meldden daarna stankoverlast, waarop de politie de vrouw vond. Ze bleek zichzelf om het leven te hebben gebracht.

Buren

Onlangs is een bijeenkomst georganiseerd voor de geschokte buren. Zij zouden al talloze keren melding hebben gemaakt van de slechte situatie van de vrouw. Sommige autoriteiten spraken volgens de krant van 'een leermoment'.

De vrouw zou in de regio een bekend figuur zijn geweest. Zo reisde ze veel met de trein en werkte ze in een kringloopwinkel in Uithuizen.