KRALENDIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao en de voor doodslag veroordeelde Ryan P. gaan niet in cassatie tegen het vonnis in hoger beroep van dertig jaar.

Dat hebben zowel het OM als de advocaat van Ryan P. vrijdagochtend (lokale tijd) bevestigd.

Ryan P. werd op 25 juni door het hof veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor de dood van de Nederlandse Marlies van der Kouwe. Deze straf is nu onherroepelijk.

In maart legde het gerecht in eerste aanleg P. levenslang op, maar het hof vernietigde die uitspraak. Het achtte de kans niet groot dat P. na dertig jaar cel opnieuw een levensdelict zou plegen.

Strafvermindering

De mogelijkheid is aanwezig dat P. na twintig jaar weer vrijkomt, aangezien hij voor het eerst is veroordeeld voor doodslag. Bij een eerste veroordeling mag een derde strafvermindering worden gegeven.

Ryan P. (27) heeft bekend de 24-jarige apothekersassistente Marlies van der Kouwe te hebben gewurgd. Dat gebeurde in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar.

Hij heeft altijd volgehouden dat hij alleen haar tas wilde stelen en dat het gevecht dat daarop ontstond, uit de hand liep. Pas een maand na de verdwijning van Van der Kouwe werd haar stoffelijk overschot gevonden.