EINDHOVEN - De 21-jarige man uit Son die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een aantal verkeersincidenten waarbij auto's met stenen werden bekogeld, is weer op vrije voeten.

De man blijft wel verdacht. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Zijn 17-jarige echtgenote is maandag al vrijgelaten en wordt niet langer verdacht.

De politie hield beiden vorige week aan voor de betrokkenheid bij verkeersincidenten in 2007. In april werd in Best een steen door de voorruit van de auto van een bejaard echtpaar gegooid.

De inmiddels 75-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Zijn 72-jarige echtgenote overleefde het incident niet.

Lichtgewond

Diezelfde avond raakte ook een 24-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lichtgewond toen zij een steen door haar voorruit kreeg. De auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breugel raakte beschadigd door een vergelijkbaar incident.

In maart raakte een Helmonds echtpaar gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog.

Onvoldoende bewijs

Advocaat Van Alst die de man uit Son bijstaat, gaat de officier van justitie schriftelijk vragen zijn standpunt voor verdere vervolging te bepalen.

''Er is nog steeds onvoldoende bewijs om mijn cliënt voor te geleiden aan de rechter-commissaris. Bovendien ontkent hij alle betrokkenheid.''

Druk

Volgens Van Alst is er door de politie wel veel druk opgelegd om de bewijsvoering rond te krijgen. ''Het is natuurlijk een bijzonder trieste en gevoelige zaak. In 2007 is daarvoor al een verkeerde persoon aangehouden. Dat zou geen tweede keer mogen gebeuren.''

Volgens de raadsman waren de verhoren van zijn cliënt langdurig en leverden ze veel druk op. ''Dat middel kun je wellicht inzetten bij zware criminelen, maar niet bij jongeren waarvan de betrokkenheid niet duidelijk is. Ik zou graag de banden van de verhoren willen beluisteren.''