DELFT - Het aantal aangiftes wegens ontucht tegen eenstudent geneeskunde (43) is inmiddels opgelopen tot tien. Dat meldtzaterdag een woordvoerster van het Reinier de Graaf Gasthuis inDelft.

De man is afkomstig uit Irak en wordt ervan verdacht dat hijzich tijdens zijn stage op de afdeling gynaecologie heeft vergrepenaan zes patiënten en vier medewerksters. Het gaat om aanranding,verkrachting en het plegen van ontucht.

In juli deden al drie patiënten en vier medewerksters van hetziekenhuis aangifte bij de politie. De stroom klachten was voor dedirectie van het ziekenhuis aanleiding om direct een internonderzoek in te stellen. Uit dat onderzoek zijn drie nieuweaangiftes voortgekomen. Het gaat om drie vrouwen die tijdens destage door de man zijn behandeld.

De student volgde zijn opleiding aan het Erasmus UniversitairMedisch Centrum Rotterdam. Dat gaf de student in juni nog een goedebeoordeling voor de stage. De man is inmiddels geschorst envoorlopig niet meer welkom op de faculteit geneeskunde. Derechtbank in Den Haag behandelt de opmerkelijke strafzaak eindnovember.