LONDEN - De Britse politie heeft zaterdagmorgen deLondense luchthaven Gatwick weer helemaal vrijgegeven, nadatbomexperts hadden geconstateerd dat in een verlaten verdachte autogeen explosieven zaten. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.

De BBC meldde op gezag van de politie dat in verband met hetincident drie mensen zijn opgepakt. Voordat de arrestaties werdenverricht had de politie gemeld dat er camerabeelden waren van eenman en vrouw en mogelijk een derde persoon die uit de auto stapten.

De politie sloeg vrijdagavond laat groot alarm omdat in een parknaast de terminal een verlaten verdacht voertuig was aangetroffen.De zuidelijke terminal werd ontruimd en de A23 naar het vliegvelden spoorlijnen rond Gatwick werden afgesloten.

Vijf uur na de evacuatie van de zuidelijke terminal gaf depolitie de hele luchthaven weer vrij. Een woordvoerder van deBritse luchtvaartmaatschappij British Airways zei dat het incidentweinig invloed op het vluchtschema heeft gehad, omdat er in denacht van vrijdag op zaterdag niet veel vluchten waren.