STOCKHOLM - Zweedse boulevardkranten hebben zaterdag foto'sgepubliceerd van de man die verdacht wordt van de moord op ministervan Buitenlandse Zaken Anna Lindh. Het gaat om beelden dieovergenomen zijn van de video's die bewakingscamera's in hetwarenhuis NK voor de moord op Lindh gemaakt hebben. Het gezicht enhet logo op de trui van de man zijn met blokjes onherkenbaargemaakt.

De krant Aftonbladet toont een kleurenfoto en het blad Expressenheeft op zijn website een serie zwartwitbeelden. Op het moment vande opnamen had de man een honkbalpet op en een grijs of beigesweatshirt met capuchon aan. Een soortgelijke honkbalpet heeft depolitie op de plaats van het misdrijf aangetroffen.

De man die op de opnamen is te zien, vertoont veelovereenkomsten met de verdachte zoals die door vijftien getuigenvan de aanslag is beschreven.

De politie, die foto's van de verdachte heeft verspreid onder deagenten in Stockholm, is ongelukkig met de actie van deboulevardbladen. Het vrijgeven van de beeltenis van devermoedelijke dader zou potentiële getuigen kunnen 'besmetten', zeiwoordvoerder Mats Nylén. Daarom had de politie de kring van mensendie de foto mogen zien sterk beperkt.