BUENOS AIRES - De provinciale gezondsheidsautoriteiten in Argentinië willen dat de nationale overheid meer en sneller medicijnen tegen de Mexicaanse griep beschikbaar stelt.

In een week tijd is het aantal griepdoden in het Zuid-Amerikaanse land meer dan verdubbeld tot zestig.

Argentinië is na Mexico en de Verenigde Staten het land met de meeste doden door de Mexicaanse griep. De Spaanse krant El País citeerde in de dinsdageditie Claudio Zin, minister van Gezondheid van de provincie Buenos Aires.

De Mexicaanse griep heeft in die provincie zeven levens geëist. Van nog eens zeventien omgekomen personen wordt onderzocht of ze aan het griepvirus zijn bezweken.

Medicijnen

Volgens Zin zijn er in zijn provincie te weinig medicijnen. Zin en gezondheidsfunctionarissen van andere provincies willen daarom meer middelen voor het bestrijden van het virus.

Ook voor personen bij wie nog niet is bevestigd dat ze het virus onder de leden hebben, willen de provincies antivirale middelen. Verder eisen de gezondheidsfunctionarissen dat de overheid met duidelijke richtlijnen voor de behandeling van patiënten komt.

Juan Manzur, de nationale minister van Gezondheid beloofde beterschap. Manzur zei tegen het Argentijnse persbureau Telam ''dat alle patiënten met ademhalingsproblemen antivirale medicijnen zullen krijgen''.