AMSTERDAM - De weduwe van Rob Sitek, de man die zondagochtend om het leven kwam door een ruzie met een taxichauffeur op het Leidseplein in Amsterdam, hoopt dat zijn dood ertoe leidt dat de problemen in de taxiwereld worden opgelost.

Dat zei ze maandagavond in een interview met het tv-programma Hart van Nederland.

"Het is veel te laat. Rob krijgen we er niet mee terug'', zei Karin van der Plas over de maatregelen die de politiek nu wil nemen om de chaos in de taxibranche op te lossen. Maar ze hoopt wel dat de dood van haar partner niet voor niets is geweest.

''Zodat onze dochter later als ze aan het stappen is geweest wel met een taxi naar huis kan en dat de dood van haar vader daar misschien aan heeft bijgedragen.''

Bang

Van der Plas zei dat ze altijd al bang was geweest dat er iets zou gebeuren op de taxistandplaats. ''De agressiviteit is zo hoog.'' Vandaar dat ze haar man normaal gesproken zelf ophaalde als hij uitging. ''Ik zei: ik wil niet dat je met de taxi gaat.''

De weduwe vertelde dat het nog niet goed tot haar is doorgedrongen dat haar man er niet meer is.

''Je weet dat het is gebeurd, maar je kan het niet bevatten.'' Sitek had drie dochters - twee tieners en een baby van nog geen jaar oud.