AMSTERDAM - Het verkeer rond Rotterdam stond maandagochtend compleet vast. Op de A15 stond om 09.00 uur een file van 26 kilometer, op de A16 stond het over een lengte van 21 kilometer vast en op de A20 stond een file van 14 kilometer, meldt de ANWB.

De files worden veroorzaakt door meerdere ongelukken.

Op de A20 tussen knooppunt Terbregseplein en de afslag Rotterdam Centrum botsten maandagochtend drie vrachtwagens op elkaar.

Drie mensen raakten bij dit ongeluk gewond. Twee van hen zijn er slecht aan toe. Het ongeval gebeurde tijdens het invoegen, aldus het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Volgens de ANWB was het mede door het ongeval urenlang een chaos op de snelwegen rond Rotterdam. Pas tegen het middaguur werd het weer rustig op de wegen.

Lichtgewond

Rond 06.00 was op de A15 ter hoogte van Charlois een auto over de kop geslagen. De bestuurder raakte lichtgewond.

Door dit ongeluk ontstond niet alleen op de A15, maar ook op de A29 voor het knooppunt Vaanplein een lange file. Op de A29 was de file op z'n hoogtepunt twaalf kilometer lang.

Den Bosch

Twee vrachtwagens met pech zorgden voor een file van meer dan twintig kilometer op de A2 tussen Den Bosch en Amsterdam.

Bij knooppunt Everdingen had een kraanwagen een lekke band, waardoor een rijstrook werd afgesloten. Bij knooppunt Oudenrijn kreeg een vrachtwagen pech en werd de rechterrijstrook afgesloten.

Om 07.10 uur was de file voor knooppunt Everdingen zeventien kilometer lang, voor knooppunt Oudenrijn stond toen zeven kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Rond 09.30 uur was de verkeershinder op de A2 grotendeels voorbij.

Utrecht

Automobilisten die over de A27 richting Utrecht rijden troffen het ook niet. Tussen Avelingen en Lexmond stond het over een lengte van vijftien kilometer vast vanwege een ongeval. Daar is de linkerrijstrook afgesloten.

Rond 09.30 uur was het hier over een lengte van twaalf kilometer nog langzaam rijden en stilstaan.

NS

Ook de NS kampte maandagochtend met problemen. Tussen Alkmaar en Uitgeest rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon. Er zijn bussen ingezet.

Om half 12 moesten reizigers rekening houden met een uur vertraging.

Verkeersinfarct Rotterdam