PARIJS - Vijf dagen na de crash van de Airbus bij de Comoren hebben onderzoekers signalen opgevangen van de zwarte dozen.

Dat zei de leider van het onderzoek bij het Franse onderzoeksbureau voor veiligheid in de luchtvaart (BEA). Waar de dozen precies lagen, werd niet vermeld.

Volgens een Franse marineofficier duurt het naar verwachting enkele dagen voordat de zwarte dozen kunnen worden geborgen.

Frankrijk stuurt een schip dat nu voor de kust van Somalië opereert, naar de Comoren om te helpen bij het zoeken.

Oorzaak

Het vliegtuig van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia stortte dinsdag met 153 inzittenden tijdens zwaar weer in de Indische Oceaan. Alleen een 12-jarig meisje overleefde de rampvlucht.

De zwarte dozen, die belangrijke informatie bevatten over de laatste minuten van de vlucht, blijven tot dertig dagen na een crash signalen uitzenden. De oorzaak van de ramp is nog onbekend.

Bandopnames van de gesprekken tussen de piloot en de Comorese luchtverkeersleiding geven geen indicatie van technische problemen of andere mogelijke oorzaken van de ramp. Dit hebben de Jemenitische autoriteiten zondag bekendgemaakt.