LONDEN - Zeker zes personen zijn vrijdagavond in Londen om het leven gekomen tijdens een grote brand in een appartementenflat. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Eerder stelden de autoriteiten dat er sprake was van twee doden.

Het gaat om drie volwassenen en drie kinderen, onder wie een drie weken oude baby en twee kinderen van zes en zeven jaar oud.

De brand vond plaats in een gebouw van twaalf verdiepingen in de wijk Camberwell in het zuidoosten van Londen. De brand is inmiddels onder controle.

Brand

De brand brak uit in het trappenhuis op de vierde verdieping en verspreidde zich snel naar de elfde verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te bestrijden.

Circa dertig mensen werden bevrijd uit een benarde positie. Twintig van hen, onder wie de overleden kinderen, werden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Harde knal

Een vrouw die in een nabijgelegen flat woont vertelde, dat ze eerst veel rook zag en enkele minuten later een harde knal hoorde en overal vlammen zag. ''Het was vreselijk. We zagen veel kinderen op de ramen slaan om eruit te kunnen.''

Andere getuigen zeiden tegen de BBC dat ze aan elkaar geknoopte handdoeken uit ramen zagen hangen en mensen die in doodsangst ramen probeerden in te slaan.

Twee mensen liggen nog in het ziekenhuis.