GELDROP - De politie heeft in Geldrop twee personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een aantal incidenten in april 2007 waarbij auto's werden bekogeld met stenen.

Een 72-jarige vrouw kwam destijds om het leven. Dat meldde de politie vrijdag.

De verdachten zijn een 17-jarig meisje en een 21-jarige man uit Son. Hun mogelijke betrokkenheid kwam aan het licht nadat het onderzoek naar de zaak onlangs werd heropend. Dat leidde tot hernieuwde aandacht in de media en tot nieuwe tips.

Voorruit

Op de avond van 29 april 2007 werd in Best een steen door de voorruit van een bejaard echtpaar gegooid.

De 75-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. Zijn 72-jarige echtgenote overleefde het ongeluk niet. Hijzelf raakte zwaargewond en liep blijvend letsel op.

Lichtgewond

Diezelfde avond raakte ook een 24-jarige vrouw uit Sint Oedenrode lichtgewond toen zij een steen door haar voorruit kreeg.

De auto van een 55-jarige vrouw uit Son en Breughel raakte beschadigd door een vergelijkbaar incident.

Vijf weken eerder, op zondagavond 25 maart, raakte een echtpaar uit Helmond gewond toen op de weg tussen Gerwen en Stiphout een steen door de ruit vloog. Diezelfde avond kwamen later nog twee schadegevallen binnen die waarschijnlijk ook door stenen waren veroorzaakt.

De politie vermoedt een verband tussen de zes zaken. Eind 2007 werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de daders.