RENSWOUDE - Twee jongens van 16 en 17 jaar hebben de politie in Renswoude dagen beziggehouden met een gefingeerde aanrijding, waarbij de automobilist doorgereden zou zijn. Een 17-jarige inwoner van Renswoude liet zich twee dagen in het ziekenhuis opnemen en de betrokken 22-jarige automobilist uit Scherpenzeel heeft vastgezeten.

Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er een gewonde jongen in de berm van de weg lag, die aangereden zou zijn door een automobilist. Een getuige, de 16-jarige jongen uit Ede, had het zien gebeuren en het kenteken van de auto genoteerd.

Ambulancebroeders constateerden dat de Renswoudenaar gewond was en brachten hem naar het ziekenhuis. Achteraf is gebleken dat de jongen zelf zijn kleren aan prikkeldraad had gescheurd en vervolgens onder zijn fiets was gaan liggen. De politie hield de bestuurder uit Scherpenzeel aan en sleepte zijn auto weg voor technisch onderzoek.

Volgens een woordvoerder van de politie bleek na enkele dagen dat de zaak rammelde. Uiteindelijk gaven de pubers toe dat de Renswoudenaar met de man uit Scherpenzeel een conflict over geleend geld had. Zij wilden hem te grazen nemen door een ongeluk te ensceneren. Hoewel de jongens spijt hebben en de schade willen vergoeden, legt de politie de zaak toch voor aan de officier van justitie in Arnhem.