TEHERAN - Drie Iraanse medewerkers van de Britse ambassade in Teheran zijn vrijgelaten. Dat meldde de Britse omroep BBC woensdag op basis van Iraanse staatsmedia.

Volgens de BBC zijn drie mensen vrijgelaten. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de vrijlating van twee mensen, maar kon nog niets zeggen over de status van de derde.

Iran arresteerde vorige week negen lokale medewerkers van de Britse diplomatieke post, omdat ze achter de grootschalige demonstraties tegen de recente presidentsverkiezingen zouden zitten. Vijf van hen waren eerder al vrijgelaten. Eén of twee personeelsleden zitten naar verluidt nog vast.

Oppositie

De oppositie in Iran demonstreert al weken tegen de gang van zaken bij de presidentsverkiezingen van 12 juni.

Volgens de officiële uitslag zijn die ruim gewonnen door de zittende president Mahmoud Ahmadinejad, maar zijn tegenstrever Mir Hossein Mousavi en diens aanhangers beschuldigen de machthebbers van grootschalige fraude.

Bij demonstraties van de oppositie zouden tientallen mensen zijn omgekomen. Het regime in Iran zegt dat de onrust door het Westen is aangewakkerd.