MORONI/PARIJS - Het meisje dat dinsdag als enige inzittende een vliegramp bij de Comoren overleefde, Bahia Bakari, ervoer de ondergang van het toestel als ''een elektrische schok''. En toen ze haar ogen opende lag ze in het donker in de oceaan.

Dit heeft het Franse meisje volgens haar vader gezegd, berichtten Franse media woensdag. Ze werd ongeveer twintig kilometer van de kust uit zee gered, vastgeklampt aan een wrakstuk.

Het meisje heeft familieleden verteld dat ze in zee, in het donker stemmen heeft gehoord. Het is mogelijk dat er dinsdag na de crash meer overlevenden waren.

Vader

Het meisje wordt volgens de Franse autoriteiten zo snel mogelijk, waarschijnlijk met een toestel van een minister, teruggevlogen naar Frankrijk waar haar vader, Kassim Bakari, wacht.

De moeder moet bij de ramp zijn omgekomen, net als de 151 overige inzittenden van de Airbus van Yemenia.

Psychiater

De Franse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alain Joyandet, is tijdens zijn bezoek aan de Comoren ook bij Bahia langsgegaan. Een psychiater heeft haar na enige tijd op de hoogte gebracht van de dood van haar moeder. Aanvankelijk vertelde het personeel dat die in een andere ziekenhuiskamer lag.

Bahia komt uit de Parijse voorstad Corbeilles-Essonnes en was met haar moeder op reis naar de eilanden waar de familie vandaan komt.

Bootjes

In Moroni doet een hardnekkig gerucht de ronde dat nog een kind het vliegtuigongeluk heeft overleefd. Het zou nog aan boord zijn van een van de talrijke bootjes waarmee mensen naar overlevenden aan het zoeken zijn.