AMSTERDAM - Een afscheids-sms'je naar een vriend heeft dinsdagnacht het leven gered van een 24-jarige man uit Utrecht.

De man las het bericht, bedacht zich geen moment en wist zijn suïcidale kameraad van het koord te halen waar hij al aan hing. Dat meldt de politie woensdag.

In het sms'je, dat rond 01.45 uur werd verzonden, stond dat de afzender zichzelf zou ophangen. Ondanks het late tijdstip besloot de eveneens 24-jarige vriend het bericht te lezen.

Daarop sprong hij in zijn auto en reed hij naar het huis van zijn kompaan. Via de brievenbus lukte het hem de gordijnen iets opzij te schuiven, waarna hij zijn vriend aan een touw zag hangen.

Voordeur

Het intrappen van de voordeur lukte hem vervolgens niet, maar na het inslaan van een raam kwam hij binnen. Hij tilde zijn vriend omhoog om hem lucht te geven en riep om hulp. Met de hulp van toegesnelde buren werd het touw doorgesneden, waarna de bewusteloos geraakte man bijkwam.

Politiebureau

Medewerkers van een ambulance onderzochten de man, maar zagen geen reden om hem mee te nemen naar een ziekenhuis.

Daarop werd hij door agenten meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij zijn vriend een sms had gestuurd, omdat zijn kompaan toch altijd diep sliep en zijn bericht dus pas de volgende dag zou lezen. De man werd opgehaald door zijn ouders.