ABCOUDE - Op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen zijn woensdagochtend vier voertuigen, drie touringcars en een vrachtwagen met aanhanger, op elkaar gebotst. Vijftien passagiers raakten gewond.

Een van de buschauffeurs zat een tijdje bekneld. Acht personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde tussen Abcoude en Vinkeveen in de richting van Utrecht. In de drie bussen zaten ongeveer 140 studenten van de Nationale Luchtvaartschool in Hoofddorp.

De leerlingen waren onderweg naar de begrafenis van een vorige week verongelukte klasgenoot in Arnhem. Dat zei een woordvoerder van de Stichting Bus.

Opgevangen

Een deel van de studenten is met een andere bus doorgereisd naar de begrafenis. De rest ging terug naar Hoofddorp. Daarvoor waren ze opgevangen in een restaurant langs de snelweg.

Oorzaak

De oorzaak van de kop-staartbotsing is officieel nog onbekend. Een ooggetuige laat tegenover NU.nl weten dat de vrachtwagen moest remmen voor een andere, uitvoegende vrachtwagen.

De bussen daarachter konden de remmende vrachtwagen niet meer ontwijken en knalden op elkaar. De ooggetuige laat weten dat de inzittenden van de bussen naar voren werden gesmeten door de knal.

De A2 moest worden afgesloten voor het verkeer. Rond half vier ging de weg weer open.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van de kettingbotsing op NUfoto.nl

Kettingbotsing A2