VIAREGGIO - De autoriteiten in Italië hebben het dodental van de gasexplosie in de stad Viareggio bijgesteld tot zeventien.

Twee kinderen - een meisje van drie en een jongen van twee jaar oud - bezweken woensdag aan de brandwonden die ze bij de ramp hadden opgelopen. Later op de dag overleed nog een gewonde man.

Een ongeval met een vrachttrein met vloeibaar aardgas veroorzaakte maandag rond middernacht een inferno in het centrum van de Toscaanse badplaats. Het dodental kan nog oplopen, aangezien zo'n twintig gewonden nog in levensgevaar verkeren.

Explosie

Volgens de autoriteiten raakten in totaal 31 mensen gewond. Het gaat vooral om bewoners van twee appartementengebouwen die volledig werden verwoest door de explosie van de lading van één van de wagons en de daaropvolgende vuurzee. De woensdag overleden kinderen hadden brandwonden over vrijwel hun hele lichaam.

De brandweer heeft de hele nacht doorgewerkt om het vloeibare aardgas te verwijderen uit de dertien wagons die niet ontploften. Inmiddels zijn zes wagons geleegd.

Treinramp Italië