LOS ANGELES - Het stoffelijk overschot van Michael Jackson wordt donderdag overgebracht naar zijn Neverland-ranch in Californië. Vanaf vrijdag kan het publiek daar meedoen aan een wake. Dat meldde CNN dinsdag.

De familie van de vorige week overleden popster was nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog onduidelijk wanneer en waar de begrafenis van Jackson plaatsheeft.

Ook is het onduidelijk waar het lichaam van de 'King of Pop' zich nu bevindt. De familie heeft een tweede lijkschouwing laten uitvoeren en het lichaam overgebracht naar een geheime locatie.

Herdenkingsplechtigheid

Zondag staat een herdenkingsplechtigheid in kleine kring gepland op het landgoed van de popmuzikant. Neverland, genoemd naar het eiland van cartoonfiguur Peter Pan, is een ruim 1000 hectare groot landgoed in het zuiden van Californië.

In Jacksons hoogtijdagen omvatte het complex een pretpark, een dierentuin met giraffes en tijgers en standbeelden van spelende kinderen.

Schaduwkant

Neverland had ook een schaduwkant. In 2005 stond Jackson terecht wegens beschuldigingen van seksueel misbruik van kinderen op het landgoed.

Hij werd uiteindelijk vrijgesproken, maar veel mensen plaatsten vraagtekens bij zijn gedrag. De popster werd in het verleden vaker beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen.

Hij betaalde in de jaren negentig miljoenen dollars aan een 13-jarige jongen om te ontkomen aan aangifte.

Kinderen

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de drie kinderen en de bezittingen van Michael Jackson. Maandag werd al wel bekend dat Katherine Jackson, de 79-jarige moeder, voorlopig de voogdij krijgt over haar kleinkinderen.

Londell McMillan, de advocaat van de familie Jackson, maakte dinsdag bekend dat een testament is gevonden, dat in 2002 werd geschreven door de overleden popartiest.

Rechters bepalen uiteindelijk of het testament geldingskracht heeft en wie welke bezittingen in handen krijgt.

Apollo Theater

De komende tijd wordt Jackson, die 50 jaar werd, op allerlei plaatsen herdacht. Zo heeft dinsdag een herdenkingsbijeenkomst plaats in het beroemde Apollo Theater in New York.

Gary, de voorstad van Chicago waar de Jackson-familie oorspronkelijk vandaan komt, wil op vrijdag 10 juli een herdenkingsdienst houden.