GRONINGEN - Het gebouw van de uitkeringsinstantie UWV aan de Leonard Spingerlaan in Groningen is maandagmorgen circa twee uur ontruimd geweest nadat een harde knal was gehoord.

Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. Niemand raakte gewond. De precieze oorzaak van de knal is nog onbekend.

Rond tien uur voelden medewerkers die aan de westzijde van het gebouw op de derde en vierde verdieping werkten, een schok en hoorden zij een knal. In de rest van het gebouw werd niets gehoord en gevoeld. Meteen werd besloten uit voorzorg alle negentig medewerkers te evacueren.

Vervolgens onderzochten experts de draagconstructie, maar daar bleek niets mee aan de hand te zijn. Tegen twaalf uur werd het gebouw weer veilig verklaard en konden de personeelsleden hun werk hervatten.

Onderzoek

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat aan de achterkant van het pand, dat in 1997 gebouwd is, een aantal stenen los zit. Hoe dit komt, is nog niet duidelijk en of dit de oorzaak van de knal is geweest, konden experts ook nog niet zeggen.

Maandagmiddag is de kant van het gebouw waar de knal is gehoord, extra afgezet zodat experts de gevel kunnen onderzoeken.

De kans dat de gevel er in zijn geheel uit valt, is volgens een woordvoerder van de brandweer nihil. Wel is het mogelijk dat er enkele stenen uit de gevel zullen vallen.

Wanneer de uitslag van het onderzoek bekend wordt, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

UWV-gebouw ontruimd