2e EXLOERMOND - De 63-jarige verdachte van de ontvoering vanLusanne van der Gun is door een kennis uit de postduivenwereldovergehaald het meisje uit Oldeberkoop vrij te laten. Dat heeft deuit het Drentse 2e Exloërmond (gemeente Borger-Odoorn) afkomstigekennis donderdagavond bevestigd.

Op de dag dat de verdachte uit Ryptsjerk werd aangehouden,vrijdag 5 september, onderzocht de politie ook het huis van dekennis. De bewoner heeft intensief contact gehad met de ontvoerder.Hoe dat contact is verlopen en wat er precies is besproken, wil deDrent niet zeggen, maar hij beweert wel dat het aan hem te dankenis dat het meisje ongedeerd in de armen van haar ouders konterugkeren.

Hij wil zichzelf geen held noemen en wenst anoniem te blijven:"Ik word gek van de journalisten die mijn oprit versperren om eenfoto te nemen of mij voor de camera willen hebben."

Huiszoeking

De inwoner van 2e Exloërmond kent de ontvoerder al jaren. Zedelen een postduivenhobby. "Vijf maanden geleden heb ik nog duivenvan hem gekocht. Ook is hij bij mij thuis geweest om een Perzischtapijt schoon te maken." Van dat laatste heeft de kennis een fotogemaakt, die tijdens de huiszoeking door de politie werd gevonden.Ook nam de politie enkele eigendomsbewijzen van duiven mee.

Voor de kennis is het gissen waarom de politie huiszoeking bijhem heeft gedaan. "Mogelijk is het omdat hij enkele jaren geledenop een ander adres in Nederland bij mij stond ingeschreven. Hij wasgescheiden en zocht een onderkomen waar hij van tijd tot tijdterecht kon. Toen ik ging verhuizen naar Drenthe is de inschrijvingals het ware meeverhuisd."