ASSEN - Campinghouders hebben tijdens het TT-weekeinde in Assen in totaal vijftig bezoekers van hun terreinen verwijderd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Dat liet de politie zondag weten.

De politie stelde zondag tevreden te zijn over de samenwerking met de gemeente en de campinghouders in het weekeinde. Op enkele incidenten na verliep de TT volgens de politie rustig.

Tenten

Tijdens de races pakte de politie een Kroaat op die tenten van bezoekers opensneed en bezittingen stal. Op het moment van aanhouding was de man in gezelschap van een andere man. De politie onderzoekt nog of deze persoon iets met de diefstallen te maken heeft.

Volgens de politiewoordvoerder komen er nog steeds meldingen binnen van gestolen spullen. In totaal zijn er twintig aangiftes van diefstal gedaan, waaronder van vier motoren.

Mishandeling

Vrijdagavond werd een 31-jarige man in Assen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een agente. De man zou de politievrouw bewusteloos hebben geslagen toen zij ingreep bij een conflict op de kermis.

De politie is tot zondagmiddag bezig geweest met afrondende werkzaamheden rondom de TT. Na de races controleerden de Drentse, Friese en Groningse korpsen automobilisten en motorrijders op het gebruik van alcohol.

De politie heeft in totaal tijdens het hele evenement 12.000 blaastesten afgenomen. Dit leverde volgens de politiewoordvoerder zestig bekeuringen op, waarvan vijftig zondagmorgen.

Boetes

De politie Noord-Holland Noord heeft dit weekeinde op en rond de Afsluitdijk ruim 2900 boetes uitgeschreven bij extra controles op verkeer naar en van de TT in Assen.

De controles waren voornamelijk gericht op motorrijders, van wie er uiteindelijk honderden op de bon gingen. De politie klokte bij de controles snelheden tot 191 kilometer per uur. Drie bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt.

Een van hen reed 171 kilometer per uur op de N99 tussen Den Helder en Den Oever, waar de maximumsnelheid 80 kilometer is. De controles waren vrijdag en zaterdag. Vrijdag gingen ruim 1900 hardrijders op de bon, zaterdag nog eens bijna duizend.