LOS ANGELES - Een lijkschouwer heeft zaterdagavond (plaatselijke tijd) de tweede lijkschouwing op Michael Jackson afgerond. De familie had om dat onderzoek gevraagd om een bevestiging van de uitkomsten van de eerste lijkschouwing te krijgen.

De familie vindt dat het toxicologisch onderzoek, dat moet uitwijzen welke stoffen in het lichaam van de donderdag overleden popster zaten, sneller kan worden uitgevoerd dan de politie meldde.

Die gaat uit van vier tot zes weken. De familie hoopt over twee weken meer te weten.

De familie heeft in haar eerste verklaring sinds de dood van Jackson laten weten dat het overlijden ''ons, zijn familie, sprakeloos en verwoest'' achterlaat ''tot het punt dat communicatie met de buitenwereld soms onmogelijk lijkt.''

Cardioloog

De cardioloog Conrad Murray, die vermoedelijk als enige bij Jackson was toen die stierf, heeft via zijn woordvoerster onderstreept dat hij geen verdachte is in het onderzoek naar de dood van de popster.

De politie heeft hem zaterdag voor de tweede keer gehoord. De familie van Jackson heeft vragen bij de rol die de arts heeft gespeeld.

Voor fans van de popster gloort weer een lichtpuntje: zaken die met Jackson in verband kunnen worden gebracht, kunnen op veilingsites veel geld opleveren. Zo ging een T-shirt van Jackson met een geschatte waarde van 1000 tot 1500 dollar voor 52.000 dollar in andere handen over.