LOS ANGELES - De nabestaanden van de donderdag overleden popster Michael Jackson hebben een tweede autopsie aangevraagd. Dat heeft de lijkschouwer van Los Angeles zaterdag bekendgemaakt.

De familie Jackson is het naar verluidt niet eens met de uitkomst van de eerste lijkschouwing van vrijdag. Daaruit werd niet duidelijk waardoor Jacksons fatale hartstilstand werd veroorzaakt. Volgens hardnekkige geruchten heeft de zanger mogelijk een overdosis pijnstillers gekregen.

Showbizzwebsite TMZ meldt op basis van een anoniem familielid van Michael Jackson dat de autopsie inmiddels al is begonnen. De familie plaatst vooral vraagtekens bij de rol van Jacksons lijfarts, Conrad Robert Murray.

Die was donderdag vermoedelijk bij Jackson in zijn laatste momenten. Mogelijk heeft hij geprobeerd de zanger te reanimeren na zijn hartstilstand. Toen de ambulance bij Jacksons huis aankwam, stond de auto van Murray nog op de oprit, maar was de arts zelf in geen velden of wegen te bekennen.

Verslaafd

Diverse Amerikaanse showbizzmedia suggereren dat Jackson verslaafd was aan de pijnstiller Demerol. Murray zou hem meerdere keren per dag het middel hebben toegediend, ook ongeveer een half uur voor Jacksons fatale hartstilstand.

Volgens de Britse boulevardkrant The Sun nam Michael Jackson acht verschillende soorten medicijnen. Dat meldt de krant op basis van bronnen dichtbij de donderdag overleden popster.