AMSTERDAM – Familieleden van de jongeren die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Tano Jansen beweren dat het om een ongeluk gaat.

De zestienjarige jongen, die dinsdag dood in een zeecontainer in Apeldoorn werd aangetroffen, kreeg ruzie met een aantal vrienden, waarop zij besloten hem op te sluiten in de container.

Zo vertellen familieleden van twee van de verdachten aan Omroep Gelderland.

Anderhalf tot twee uur later kwam de groep jongeren terug om Jansen uit zijn benarde positie te bevrijden. Toen was de slechthorende jongen inmiddels overleden.

Mogelijk heeft hij in een poging om zichzelf te bevrijden brand gesticht in de container en is hij vervolgens gestikt door de rook.

Een van de familieleden spreekt van een tragisch ongeluk. ''Ze wilden hem een lesje leren, omdat hij wat had uitgevreten.''

Verdachten

Vier van de vijf verdachten die zijn aangehouden blijven voorlopig vastzitten. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen vrijdag.

De vier blijven de komende veertien dagen nog vastzitten. Het gaat om een minderjarige jongen, twee jongens van 18 en een van 19 jaar oud uit Apeldoorn.

De jongste, een minderjarig meisje, is niet voorgeleid en zal vrijdag vrijkomen. ''Ze blijft wel verdachte in deze zaak'', aldus een woordvoerster van het OM.

Zowel politie als OM wil verder nog niets kwijt over de zaak. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus de politie.