RAMALLAH - Israëlische militairen hebben zaterdagmorgen met behulp van explosieven het kantoor van de Palestijnse zender De Stem van Palestina vernield. Het pand van zeven verdiepingen stond ten zuidwesten van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Het gaat om een vergeldingsactie voor de Palestijnse aanslag op een feestzaal in de Israëlische stad Hadera, waardoor donderdag zeven doden vielen.

Israël blies eind vorig jaar al de zendmast op van de Stem van Palestina. Desondanks wist het station nog af en toe lokale uitzendingen te verzorgen via alternatieve zendinstallaties.

Een adviseur van de Palestijnse leider Arafat, Nabil Abou Roudeina, heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om sancties tegen Israël af te kondigen. De strafmaatregelen zouden Israël moeten bewegen om een einde te maken aan de "agressie en de misdaden tegen het Palestijnse volk".

In Ramallah houden Israëlische troepen sinds 3 december de Palestijnse leider Yasser Arafat geïsoleerd in een plaatselijk kantoor. Het leger versterkte zaterdag opnieuw de omsingeling van dat pand.

/DOSSIERMidden-Oosten