STEENWIJK - Door een brand in een hoofdvoedingsstation in Steenwijk zijn donderdagochtend ongeveer 10.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom komen te zitten. De stroomstoring treft de Kop van Overijssel en een deel van Drenthe.

Volgens een woordvoerder van stroomleverancier Essent Netwerken is iets na het middaguur in de plaatsen Nijeveen, Kolderveen, Kalenberg, Oldemarkt en Ossenzijl de stroomvoorziening met behulp van noodaggregaten weer op gang gebracht. Ook in Giethoorn zijn enkele huishoudens weer van stroom voorzien. Essent plaatst in de loop van de dag meer noodaggregaten om de rest van het netwerk weer op te starten.

Het bedrijf verwacht dat de storing nog de hele dag duurt. De energieleverancier verzoekt mensen die inmiddels van noodstroom voorzien zijn, daar zuinig mee om te gaan. "De huishoudens zullen de komende twee dagen nog op noodstroom draaien. Als ze te veel stroom verbruiken, raakt het netwerk te veel belast." De brand brak rond 8.40 uur uit. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.