AMSTERDAM - Zwemschoolhouder Benno L. uit Den Bosch heeft mogelijk op veel grotere schaal toegeslagen dan tot nu toe bekend was.

Al in 1996 kreeg de politie van Noord-Brabant een melding binnen van de moeder van een meisje dat in de jaren tachtig door hem zou zijn misbruikt. 

Politiewoordvoerster Marieke Stuart bevestigde woensdag berichtgeving daarover in RTL Nieuws.

Verjaringstermijn

Omdat het gebeurde in 1981 had plaatsgevonden, kon de politie wegens de toen geldende verjaringstermijn van twaalf jaar voor zedendelicten, niets doen. Wel zijn ''gesprekken'' met Benno L. gevoerd, aldus Stuart.

''Met de wetenschap van vandaag baal je daarvan'', zei Stuart. ''Maar we hebben gedaan wat we konden, met de mogelijkheden die we toen hadden.''

Rijschool

Benno L. had in de jaren tachtig een rijschool. Volgens RTL, die twee vermeende slachtoffers aan het woord liet, misbruikte hij in die jaren de meisjes tijdens rijlessen en bij hem thuis.

In 2004 kwam opnieuw een melding binnen bij de politie. De informatie daaruit was echter weinig concreet en heeft niet geleid tot het vaststellen van een strafbaar feit of een aangifte. Door wettelijke beperkingen leidde deze melding niet terug tot de melding uit 1996.