RIJSWIJK - Het vermeende voornemen van de nieuwe LPF-leider Wijnschenk om de vele Leefbaar-organisaties die in de gemeenten bestaan te 'absorberen', is bij de Leefbaar Provinciale Partij Noord-Holland, niet in goede aarde gevallen. De LPP Noord-Holland laat in een persbericht weten dat deze "door de LPF ingeslagen weg crimineel is".

Volgens de beweging is het plan van Wijnschenk verder een "typisch voorbeeld van oplichtingspraktijken waar het bestuur van de LPF de dramatisch teruggang in haar ledenbestand aan te danken heeft". Wijnschenk zet "in eigen persoon zijn inmiddels behoorlijk geslonken aantal leden aan tot smerige praktijken".

Woensdag lekte een rapport uit waarin Wijnschenk eind juli zegt dat de LPF de lokale leefbaar-partijen moet absorberen. Wijnschenk zou vrezen dat anders de "immens belangrijke Statenverkiezingen van 11 maart 2003" ongustig voor de LPF zullen uitvallen. De nieuwe LPF-leider sprak na de onthullingen tegen dat het een uitgewerk plan is, maar zei dat het slechts ging om een 'discussiestuk'.

De Leefbaar Provinciale Partij Noord-Holland zegt in het persbericht dat de LPF "blijkbaar wil binnendringen in de leefbare partijen om vervolgens door een machtsblok het bestuur in die partijen weg te stemmen". De partij roept daarom alle leefbaar lokale gemeentepartijen op zich en bloc bij de LPP aan te sluiten, dan wel hun leden te adviseren bij de eerst komende verkiezingen voor de Provinciale Staten op de LPP te stemmen.