EINDHOVEN - Een homoseksuele Eindhovenaar is afgelopen maanden vanwege zijn geaardheid doelwit geweest van treiterijen door een aantal minderjarige Marokkaanse jongeren.

Woordvoerders van het Veiligheidshuis en de politie in Eindhoven hebben dat dinsdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

Vanaf begin april werd de man uitgescholden, zijn huis in de wijk Woensel-Zuid werd bekogeld met eieren en steentjes en de poort werd ingetrapt, vertelde projectleider Marieke van Hooff van het zogenoemde wijkinterventieteam.

Een van de jongens die op heterdaad werd betrapt toen hij eieren tegen het huis gooide, is door de politie verhoord en met een proces-verbaal naar huis gestuurd, zei een woordvoerster.

Bloemen

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Volgens het interventieteam zijn de pesterijen gestopt nadat Marokkaanse buurtvaders sinds vorige week op straat zijn en ouders op het gedrag van hun kinderen zijn aangesproken.

Ouders hebben bij de man een bos bloemen bezorgd. Voor dinsdagavond staat nog een gesprek tussen het slachtoffer, een buurtvader en de imam van de moskee gepland.